Stevifem - Koeltechniek

Airconditioning

Warmtepompen

Koeling

Ventilatie

Zwembadwarmtepomp

Airconditioning

Airconditioning is het behandelen van de lucht in een ruimte om zo een aangename temperatuur, vochtigheidsgehalte, zuiverheid, alsook een goede luchtcirculatie te verzekeren. Airconditioning is dus meer dan louter het koelen van je werk- en/of leefruimte.

Volgende 5 kenmerken zijn bepalend voor een ideale en gezonde leefomgeving:

 

Temperatuur

Een airconditioner houdt de temperatuur constant op peil wat ideaal is voor het organisme: hoe minder het menselijk lichaam onderhevig is aan temperatuurschommelingen, hoe beter het lichaam functioneert.

 

Vochtigheid

Een airconditioner regelt niet alleen de temperatuur. Tijdens warme zomerdagen haalt uw airconditioner of warmtepomp ook vocht uit de lucht waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Algemeen wordt aanvaard dat de ideale vochtigheidsgraad in de lucht tussen de 40 en 60% bedraagt. De moderne aircosystemen zorgen ervoor dat deze vochtigheidsgraad steeds behouden blijft.

 

Zuiverheid

Elke dag komen we in aanraking met lucht die vervuild is. Dankzij de filters waarover een airconditioner beschikt, worden schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en bacteriën uit deze vervuilde lucht gefilterd. Een airconditioner zorgt ervoor dat u steeds gezonde lucht inademt.

 

Luchtcirculatie

Tocht ontstaat door het te snel circuleren van lucht in een ruimte. Deze tocht zorgt voor afkoeling van het lichaam of gedeelten ervan waardoor verkoudheden ontstaan. De huidige airco-installaties zorgen voor aangepaste luchtsnelheden die geen tocht met zich meebrengen.

 

Ventilatie

Een airco-toestel kan ook enkel aangezet worden om de lucht te ventileren. De binnenlucht van een ruimte wordt vervangen door verse, gezuiverde buitenlucht zonder te koelen of te verwarmen. Dit op zich zorgt al voor een verfrissend gevoel doordat de lucht in beweging is.

Naast standaard aircosystemen bouwen wij ook klimaatsystemen met speciale eisen zoals bijvoorbeeld:

  • Serverrooms
  • Wijnkelders
  • Zwembaden
  • Winkelruimtes met klimaatbeheersing en luchtgordijnen

Airconditioning

Warmtepompen

Warmtepompen

Wandmodellen worden vooral gebruikt in kleine ruimtes zoals slaapkamers, werkkamers of kleine kantoorruimtes. Ze zijn eenvoudig en snel te plaatsen, en zijn een elegante oplossing waar geen vals plafond voorhanden is.

Lees meer »

Cassettemodellen

Cassettemodellen

Dit type toestel wordt bijna volledig ingebouwd in het vals plafond; enkel het stijlvol decoratiepaneel blijft zichtbaar. De behandelde lucht wordt uitgeblazen in één, twee of vier richtingen. Een stille oplossing voor winkels, restaurants, kantoren, enz...

Lees meer »

Kanaalmodellen

Kanaalmodellen

Bij dit type toestel zijn enkel discrete roosters zichtbaar. Het toestel zelf wordt volledig weggewerkt in een vals plafond, een technische ruimte,... De lucht wordt dan via flexibels of buizen naar de verschillende inblaasroosters verdeeld.

Lees meer »

Vloer/Plafond & consolemodel

Vloer/Plafond & consolemodel

Samsung's console en plafond airconditioners/warmtepompen passen in elk interieur en zijn zeer flexibel te plaatsen. Zo heb je meer keuze in verband met de plaatsing van het toestel. "Cool" zijn was nooit zo stijlvol.

Lees meer »

© 2011 Stevifem - site by Go4it Media Group